top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıMustafa Çetin

Hayalleri Mars Olan Bir Genç Kız!

Aşağıdaki fotoğraflarını göreceğiniz genç kızın adı Alyssa Carson.

17 yaşında Louisiana'da yaşıyor. Genç yaşına rağmen, NASA astronot olmak için onu eğitiyor.

2033'te Mars'ın ilk insan misyonunun bir parçası olmayı hedefliyor. Misyon, Mars'ta bir insan kolonisi kurma çabasının bir parçası, bu da bir gün türlerimizi koruyabilir.



Alyssa, televizyon programında “The Backyardigans”ı izledikten sonra 3 yaşındayken Mars'a gitmeyi hayal etmiş. O zamandan beri hedeflerine ulaşmak için çok çalışmış. 2008 yılında, babası Bert Carson Alyssa'yı, Amerika Birleşik Devletleri Uzay Kampına kaydettirmiş. Alyssa NASA'nın 3 uzay kampını da ziyaret eden ilk kişi olmuş. Beş yıl sonra, NASA Pasaport Programı'nı tamamlayan Alyssa, 14 NASA Ziyaretçi Merkezi'ne giden ilk kişi olmuş. İnanılmaz derecede zorlu astronot eğitimi ile Alyssa, tüm okul konularını 4 dilde de bitirmiş.


Velhasılı kelam, çalışmış, uğraşmış, didinmiş... 18 yaşına gelene kadar astronot olmak için başvuramasa da, Uluslararası Uzay Üniversitesi'nin en genç başvurucusu durumunda.


Alyssa hayallerini gerçekleştirip Mars yolcusu olmak üzere.


Peki ya bizim kızlarımız?


Bizim kızlarımızın da hayalleri "mars olmuş" durumda.


Nasıl mı?


Nasıl olacak güzel kardeşim basbayağı tavladaki mars olmak gibi işte, bir tek pulunu bile alamazsın ya hani, o hesap... Biz daha bir tek pulu alamadık, yani kızlarımızın hayallerini gerçekleştirebileceği bir ülke haline gelemedik.

Hayatta bile tutamıyoruz artık kızlarımızı, sahip çıkamıyoruz.


Önce hayatta tutacağız sonra da hayata tutunmalarını sağlayacağız.


Maalesef durum budur. Bu da böyle kendimce bir serzeniştir, şuracıkta dursun istedim. Genç kızlarımızın da hayallerini gerçekleştirebileceği bir ülke olabilmek ümidiyle.


Sağlıcakla kalın...


- 13 Temmuz 2018 / Mustafa Çetin

27 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page